Skip to main content

Cel mai mare producător de marmură din România monitorizează cu succes transporturile rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat


Fondată în 1994, THEDA MAR a integrat în 1997 Marmosim SA Simeria, cel mai important producător de piatră naturală din România, cu o tradiție de peste 80 de ani. Împreună, au ajuns să domine piața națională a finisajelor din piatră naturală pentru construcții și amenajări exterioare.

Marmosim promovează produse realizate la standarde ridicate pe toate piețele ce au nevoie de roci naturale. Acordă o atenție deosebită tuturor aspectelor legate de calitate. Scopul lor este de a răspunde tuturor dorințelor clienților, oferindu-le produse care satisfac chiar și cele mai exigente cerințe în materie de nuanțe și finisaje.

Provocarea:

Odată cu apariția legislației privind digitalizarea ANAF, echipa Marmosim a dorit să automatizeze procesele de colectare a datelor necesare transmiterii declarațiilor de transport. De asemenea, și-au propus automatizarea preluării, înregistrării și utilizării codurilor unice ale transporturilor (UIT). Scopul era ca numărul documentelor emise și raportate să nu fie un impediment în desfășurarea activității zilnice sau să încetinească livrarea bunurilor.

Procesul de colectare a datelor și de transfer al acestor informații către autorități este unul complex dacă nu se folosește o soluție software integrată cu sistemul național Ro e-Transport.

Soluția oferită de implementarea Ro E-Transport

Pentru stabilirea unui proces de raportare și transmitere a declarațiilor de transport fluid, corect și eficient am propus și implementat soluția software Selectsoft intregrată cu sistemul național Ro E-Transport.

Am reușit să automatizăm transmiterea documentelor, care sunt convertite conform specificațiilor sistemului RO e-Transport iar acum procesul nu mai este atât de complex, se face prin doar câțiva pasi simpli:

  • se selectează documentul care trebuie transmis în Ro E-Transport
  • se accesează butonul Trimitere Ro E-Transport
  • se complezează datele de transport, loc încărcare, loc descărcare 
  • se apasă ”continuare” după ce toate datele sunt completate și fișierul se transmite automat spre ANAF, iar Selectsoft recepționează codul UIT generat de SPV
  • se interogheză  prin ”Verificare status E-Transport” dacă documentul este validat de către ANAF
  • se tipărește documentul cu codul UIT atașat

Rezultat

Două dintre beneficiile obținute de Theda Mar utilizând soluția software Selectsoft integrată cu e-Transport:

  1. Automatizarea operațiunilor (automatizarea transmiterii documentelor)

Automatizarea se află în centrul soluției Selectsoft. Oferim procese automatizate și standardizate, crearea și transmiterea de documente este simplă și rapidă. Timpul pentru emiterea și de întocmire a unui document e -Transport este diminuat cu 90%! Pentru un proces care ar putea dura cel puțin 30 de minute, cu ajutorul Selectsoft reușești să realizezi documentul în 2 minute.

  2. Preluarea automată

Orice operațiune de transport care conține bunuri încadrate în una din categoriile de bunuri cu risc fiscal ridicat trebuie înregistrată în prealabil în sistemul RO e-Transport. Transmiterea fișierului XML se face printr-un simplu click. Ulterior, se primește un cod unic UIT, care va fi preluat în Selectsoft și afișat pe avizul tipărit.

Ro E-transport_Selectsoft_Marmosim

Leave a Reply