Skip to main content

Automatizarea procesului de preluare a facturilor

Eficientizarea Timpului | Costuri Reduse | Optimizarea Modului de Lucru | Fără erori    

Conduci o afacere în industria Retail și ești interesat de o soluție dedicată? Echipa ta s-a săturat de procese complicate de achiziție, preluare și recepție a mărfii… cu erori, stres, pierderi de timp și costuri? Dorești un mod simplu de gestiune a produselor care îți cresc afacerea? 

Integrarea Selectsoft Retail & METRO Cash & Carry a fost dezvoltată cu acest scop: aprovizionare, recepție a produselor, calcularea prețurilor, actualizarea nomenclatorului de produse conform datelor de pe factură. Toate automatizate și preluate în sistemul de gestiune: simplu, fără erori, rapid. 

Iată povestea dezvoltării interfeței de preluare automată a facturilor și produselor aferente achiziționate de la METRO Cash & Carry. 

Context

Selectsoft este o companie de dezvoltare software, specializată pe soluții de gestiune a afacerii și automatizare a fluxurilor de lucru. Comerțul este una dintre principalele verticale pentru care dezvoltăm continuu soluția Selectsoft, adaptând funcționalitățile la noile cerințe ale pieței.

Soluțiile de gestiune Selectsoft se adresează oricărui profil de afacere Retail: de la magazine cu comerț direct, cu un punct de vânzare, la lanțuri de magazine, cu depozite mari, cu vânzare B2B și B2C prin magazine fizice și online. 

Inițiativa METRO Cash & Carry de a colabora a venit ca urmare a implementării soluțiilor de gestiune de peste 10 ani în domeniul Retail, o parte din clienții noștri numărându-se printre cei din rețeaua de magazine La Doi Pași

Echipa Selectsoft a dezvoltat în parteneriat cu METRO o integrare care oferă clienților posibilitatea de import automat de facturi

Rezultatul utilizării acestei funcționalități are beneficii multiple, dar se poate sumariza ușor: eficientizarea cu peste 90% a timpului de preluare a facturilor cu produse achiziționate de la METRO. 

Cum Beneficiezi de Interfața de Preluare a Facturilor?  

Automatizarea procesului de achiziție: simplu, rapid, fără erori

Automatizarea importului de facturi METRO Cash & Carry reduce la sub 5 minute timpul necesar întocmirii unei note de recepție (NIR). Astfel, vei realiza procesul de preluare pe baza facturii METRO,  simplu, cu toate caracteristicile și fără erori. 

Vei prelua toate produsele din catalogul METRO și datele acestora – denumire, cod de bare, cota de TVA, unitate de măsură – în felul următor:

  • Produsele existente în nomenclatorul clientului sunt sincronizate automat după codul de bare; 
  • Sunt preluate și introduse automat produsele noi, care nu au mai fost achiziționate niciodată, și respectiv, care nu fuseseră introduse în nomenclator. 

Personalizarea recepției: caracteristici specifice ale produselor

Utilizând interfața de preluare a facturilor, poți modifica direct prețul de vânzare sau adaosul. Tot din interfață vei gestiona partea de prețuri, discount-uri, promoții, sau costuri și taxe suplimentare. Astfel, beneficiezi de un proces corect de introducere a datelor în soluția de gestiune:

  • Discounturile sunt incluse automat în prețul de achiziție, acesta diminuându-se cu valoarea discountului;
  • Diferitele tipuri de taxe (timbru verde, eco taxă, etc.), sunt incluse în prețurile de achiziție a produselor, cumulând automat costul inițial cu cel al taxei, afișând direct costul total;
  • În cazul ofertelor promoționale (de exemplu: Suc Coca Cola 2+1), poți schimba produsul cu unul echivalent, pe care să-l vinzi la bucată, modificând direct în recepție și cantitatea reală recepționată, soluția calculând automat prețul rezultat;
  • În tabelul din interfața de preluare a facturii sunt afișate toate caracteristicile produselor, cu eventuale taxe extra sau discounturi. Tot din această interfață, este posibilă împărțirea produselor pe anumite gestiuni cu diferite cantități. Produsele sunt asociate gestiunilor dorite de utilizator, astfel poți să împarți cantitatea unui produs în diferite gestiuni.

Un Sistem de Soluții Integrate

Cunoaștem provocările din traseul produselor de la furnizor la depozit sau magazin. Indiferent de etapa – achiziție, recepție, introducere sau analiză a datelor – integrarea Selectsoft & METRO automatizează munca și asigură o urmărire clară. Interfața este prietenoasă și utilă pentru agenți de vânzare, manageri de magazin sau depozit, contabili, manageri operaționali și administratori.

Dezvoltarea interfeței reprezintă reinventarea modului de preluare a facturilor. Facilitează abordarea unui mod de lucru simplu, care îți oferă siguranță, energia și timpul necesare pentru a pune accent pe obiectivele tale specifice. 

Mai mult, vei putea realiza o situație periodică și urmări evoluția afacerii, prin rapoarte și grafice, și pe baza unui nomenclator actualizat continuu, ușor, corect și în timp util.

Oportunitatea dezvoltării interfeței de preluare a facturilor este o completare a curriculei de integrări realizate de echipa Selectsoft. Printr-un sistem comun de preluare de feedback de la clienții noștri, vom scala integrarea realizată împreună cu partenerii noștri. Proactivitatea ta în procesul de dezvoltare a sistemului de automatizare face diferența și ne ajută să fim în pas cu obiectivele tale de creștere. 

 Selectsoft și METRO îți facilitează un sistem de informații centralizate, și un mod de operare fără erori, ușor de realizat, care eficientizează timpul și costurile. Urmărim un scop comun: să îți oferim suportul și infrastructură necesare pentru a te putea concentra asupra activității tale. Vrem să îți luăm de pe umeri grija erorilor care apar la introducerea datelor. Îți propunem să investești mai puțin timp în a documenta, și mai mult timp în a găsi resurse de dezvoltare a afacerii, mai mult timp pentru clienții tăi.  

Apelează un consultant pentru a facilita procesul de implementare a integrării Selectsoft & METRO.