Skip to main content

Ce este picking-ul?

Prelucrarea comenzilor se numără printre cele mai frecvente și mai importante procese din depozite. Acest proces influențează direct satisfacția clienților prin asigurarea unei livrări rapide și corecte a produselor. Se referă la selectarea și pregătirea produselor pentru o anumită comandă. Picking-ul este procesul în care un lucrător din depozit sau magazin (numit picker) preia și combină produse individuale specificate din stoc pentru a îndeplini o comandă a unui client sau pentru a furniza materiale pentru producție.

Implementarea unor strategii eficiente de picking poate reduce semnificativ timpul de procesare a comenzilor și costurile operaționale.

Prelucrarea comenzilor este procesul sau fluxul de lucru care reprezintă un element-cheie al îndeplinirii comenzilor.

Procesul de preluare comenzi: Cheia unei afaceri automatizate

Optimizarea acestui proces poate duce la creșterea productivității și la reducerea timpilor morți în depozit.

Procesul de colectare joacă un rol decisiv în maximizarea eficienței lanțului de aprovizionare, cu o importanță crescândă în contextul creșterii comerțului electronic. Acesta a determinat întreprinderile să își adapteze operațiunile logistice conform noilor tendințe ale consumatorilor și standardelor cumpărăturilor online.

Totodată, digitalizarea și automatizarea picking-ului contribuie la scăderea dependenței de forța de muncă și la creșterea preciziei în pregătirea comenzilor.

Pentru a asigura un proces competitiv de preluare a comenzilor, este crucial să fie implementată cea mai recentă tehnologie și un software de management digital, care să îmbunătățească eficiența și să reducă numărul de erori în această activitate crucială.

Modulul Picking integrat în soluția Selectsoft gestionează toate etapele necesare pentru a găsi, selecta și pregăti produsele finale în vederea livrării către clienți. Acesta nu doar reduce timpul necesar pentru pregătirea livrărilor, dar și minimizează riscul de erori în procesul de expediere.

Fluxul procesului de picking

Avantajele oferite de picking

Soluția Selectsoft de management al depozitului se ocupă de o serie de procese pe care trebuie să le execuți zilnic, iar acestea sunt avantajele:

  • Ușor de utilizat: soluția este concepută pentru a fi intuitivă și a necesita o instruire minimă
  • Mai puține erori de picking: aplicația ghidează utilizatorii pas cu pas prin procesul de picking prin scanarea și confirmarea codurilor de bare. Cu până la 99% mai puține erori. 
  • Pregătești mai multe comenzi: obții numărul exact de articole care trebuie preluate, eficientizând potențialul de a pregăti mai mult și de a fi mai eficient.
  • Stai mai puțin timp pentru instruirea noilor angajați și te concentrezi mai multe pe adaptarea lor cu mediu de lucru.
  • Gestionezi stocurile în timp real.

Este esențial să alegi o tehnologie adaptată la afacerea ta și, ca atare, să profiți din plin de software-ul de picking. Timpii operatorilor, tipul de comenzi și cantitățile procesate de echipa ta trebuie să fie evaluate zilnic.

picking cu ajutorul solutiei software Selectsoft

Leave a Reply