Dacă ești proprietarul unei afaceri online sau dacă dorești să-ți extinzi afacerea și în mediul online, implementarea unui sistem de gestiune integrat cu magazinul online este o decizie importantă și benefică pentru afacerea ta. În mod tradițional, gestionarea stocurilor și a comenzilor online a fost o sarcină separată, dar integrând magazinul online cu sistemul de gestiune, afacerea ta poate fi mult mai eficientă și mai productivă.
Câteva dintre greșelile care se pot întâmpla atunci când încă lucrezi manual sunt:
- Informații incorecte despre produse
- Prețuri de produse neactualizate
- Confuzie cu privire la cantitatea stocurilor
- Comenzi lipsă
- Adrese de expediere care nu sunt valabile
Ca parte a fluxului bidirecțional de informații, acțiunile și procesele desfășurate pe site-ul magazinului online sunt transferate în sistemul de gestiune, astfel încât comenzile și stocurile sunt întotdeauna actualizate. Aceste informații includ:
- Detalii despre comenzi, de exemplu, produse și cantități, astfel încât comanda să fie expediată corectă și să fie ajustat stocul
- Date de contact pentru clienții noi și actualizări ale informațiilor pentru clienții existenți
- Informații de expediere, astfel încât comanda să fie trimisă la adresa corectă
Pentru a completa schimbul de informații, actualizările din sistemul de gestiune sunt, de asemenea, transmise în magazinul online, inclusiv:
- Informații despre produse noi sau scoase din uz, astfel încât site-ul tău să arate cu exactitate ce produse sunt disponibile
- Actualizări ale datelor despre produse, astfel încât pe site să se afișeze întotdeauna informații corecte despre produse pentru clienți
- Actualizările de inventar – gestionarea eficientă a stocurilor și a inventarului, pentru a ști mereu ce produse sunt disponibile și dacă este necesară aprovizionarea. Acest lucru poate duce la reducerea pierderilor și la creșterea vânzărilor prin menținerea unui nivel adecvat de stocuri.
- Actualizări ale prețurilor – poți ajusta prețurile produselor din magazinul online în funcție de eventualele modificări ale prețurilor din partea furnizorilor, pentru ca vânzarea din magazinul online să nu fie în pierdere.
7 Beneficii ale unui sistem de gestiune integrat cu magazinul online
Beneficiile integrării unui magazin online și a unui sistem de gestiune pot fi împărțite în două categorii distincte:
- Satisfacția clienților – știm cu toții că, clienții mulțumiți se întorc din nou și din nou
- Control sporit și costuri operaționale redus – ceea ce duce la o mai mare eficiență și o profitabilitate mai mare.
Creșterea satisfacției clienților
1. Creșterea încrederii și a credibilității:
Atunci când un client comandă un articol, pentru ca apoi să i se spună că nu mai este în stoc sau când un client B2B primește un preț de la reprezentantul tău și pe site este un alt preț, rezultatul este o frustrare generală. Dacă clienții știu că informațiile de pe site-ul tău sunt întotdeauna corecte, acest lucru generează încredere și sunt mult mai dispuși să îți genereze și alte vânzări
2. Acces la informații actualizate 24 de ore din 24, 7 zile din 7:
Cu sistemul de gestiune care alimentează direct site-ul clienții au întotdeauna, chiar și în weekend sau la miezul nopții acces la date în timp real. Aceștia pot verifica în direct nivelul stocurilor și pot vedea starea exactă a comenzii și/sau a livrărilor lor oricând doresc.
3. Clienți autonomi
Nu mai este nevoie să telefoneze unui reprezentant atunci când clienții au la îndemână toate informațiile de care au nevoie. Acest lucru vă lasă vouă și echipei de vânzări libertatea de a vă ocupa de clienții care chiar au nevoie de asistență sau de a explora oportunități de creștere.
Nu mai este nevoie să telefoneze unui reprezentant atunci când clienții au la îndemână toate informațiile de care au nevoie. Acest lucru vă lasă vouă și echipei de vânzări libertatea de a vă ocupa de clienții care chiar au nevoie de asistență sau de a explora oportunități de creștere.
Control sporit și costuri reduse
4. Automatizarea proceselor manuale
Când prețurile, stocurile și datele despre produse sunt menținute automat, erorile umane, cum ar fi duplicarea, alunecarea degetelor și introducerea dublă a datelor, sunt reduse la minimum, dacă nu chiar eliminate, ceea ce vă permite să economisiți timp și bani.
5. Executarea mai rapidă și mai productivă a comenzilor
Comenzile de vânzare sunt transferate direct din magazinul online în sistemul de gestiune. Această automatizare minimizează din nou erorile și economisește timp și efort. Ciclul de îndeplinire a comenzilor poate începe imediat, ceea ce vă accelerează timpul de execuție.
6. Gestionarea rentabilă a inventarului
Deoarece vânzările online sunt actualizate în sistemul de gestiune, la fel se întâmplă și cu cantitatea stocurilor. Prin urmare, vă puteți planifica achizițiile cu mult mai multă acuratețe. Veți ști exact ce produse se vând și cât de mult trebuie să comandați pentru a minimiza comenzile restante sau pentru a evita situațiile precum lipsă de stoc, reducând atât costurile administrative, cât și pierderile de venituri.
7. Acuratețea în general duce la o mai bună înțelegere
Atunci când fluxul de date între cele două sisteme este fiabil și precis, personalul de vânzări poate vinde cu încredere ceea ce vede în sistem. Rapoartele financiare devin și ele mai precise, incluzând automat atât vânzările din magazinul online, cât și datele privind comenzile. Acest lucru îți îmbunătățește percepția generală asupra afacerii tale și îți permite să o gestionezi mult mai atent.
În concluzie, un sistem de gestiune integrat cu magazinul online poate ajuta afacerea ta să devină mai eficientă și mai productivă, economisind timp și bani și oferindu-ți informațiile necesare pentru a lua decizii mai bune și mai informate.
Discută cu noi despre integrarea magazinului online!