Cum te ajută picking-ul ai o afacere automatizată?

Cum te ajută picking-ul să ai o afacere automatizată?
Ce este picking-ul?

Prelucrarea comenzilor se numără printre cele mai frecvente și mai importante procese din depozite. Se referă la selectarea și pregătirea produselor pentru o anumită comandă. Aceasta poate fi pentru o comandă a unui client sau pentru furnizarea de materiale pentru producție – cu alte cuvinte, picking-ul este acel proces prin care un lucrător din depozit sau magazin (numit picker) preia și combină produse individuale specificate din stoc pentru un anumit scop.

Prelucrarea comenzilor este procesul sau fluxul de lucru care reprezintă un element-cheie al îndeplinirii comenzilor.

Procesul de picking: Cheia unei afaceri automatizate

Procesul de colectare este decisiv atunci când vine vorba de maximizarea eficienței lanțului de aprovizionare. Iar acest lucru este valabil mai ales în cazul creșterii comerțului electronic, care a obligat întreprinderile să își adapteze operațiunile logistice la noile tendințe ale consumatorilor și la caracteristicile și standardele cumpărăturilor online.

Soluția pentru un proces competitiv de preluare a comenzilor este de a vă dota unitatea cu cea mai recentă tehnologie și cu un software de management digital care sporește eficiența procesului de preluare a comenzilor și, cel mai important, limitează numărul de greșeli în această operațiune.

Modulul Picking integrat în soluția Selectsoft gestionează toate activitățile necesare pentru a găsi, selecta și pregăti produsele finite în vederea livrării către clienți. Care ajută la reducerea timpului necesar pentru pregătirea livrărilor, în același timp se evită și erorile de expediere.

Flux comanda

Soluția Selectsoft de management al depozitului se ocupă de o serie de procese pe care trebuie să le execuți zilnic, iar acestea sunt avantajele:

  • Ușor de utilizat: soluția este concepută pentru a fi intuitivă și a necesita o instruire minimă
  • Mai puține erori de picking: aplicația ghidează utilizatorii pas cu pas prin procesul de picking prin scanarea și confirmarea codurilor de bare pentru a asigura mai puține erori de picking. Cu până la 99% mai puține erori. 
  • Pregătești mai multe comenzi: Obții numărul exact de articole care trebuie preluate, astfel încât operatorii au potențialul de a produce mai mult și, în același timp, de a fi mai eficienți.
  • Pierzi mai puțin timp cu instruirea noilor angajați și îi ajuți să se adapteze mai repede la noul lor mediu de lucru.
  • Gestionezi stocurile în timp real.

Este esențial să alegi o tehnologie adaptată la afacerea ta și, ca atare, să profiți din plin de software-ul de picking. Timpii operatorilor, tipul de comenzi și cantitățile procesate de echipa ta trebuie să fie evaluate zilnic.

Încă îți gestionezi manual procesul de preluare a comenzilor? Ești gata să profiți la maximum de afacerea ta?

Related Posts